Trancon breidt haar dienstverlening uit met een directe EPD integratie

leestijd: 2 min

Trancon, marktleider op het gebied van WMS software voor ziekenhuizen, breidt haar dienstverlening uit met een directe EPD integratie voor de registratie van voorraad voor medische logistiek. Hiermee wordt de volledige logistieke keten van goederenontvangst tot aan het verbruik op de verschillende medische disciplines ondersteund. 

Het verbruik van medische hulpmiddelen zoals geregistreerd in het EPD wordt in dit proces automatisch gekoppeld aan de voorraadmodule van AFAS Software. Een eenmalige registratie in het EPD via een scan van de barcode van het verbruikte artikel waarborgt de track & trace en een sluitende voorraadpositie. 

De oplossing voorziet in één integraal systeem voor het beheer van stamgegevens, voorraad en besteladviezen. Dit voorkomt dubbele registratie en het gebruik van additionele applicaties, specifiek voor medische logistiek. De oplossing biedt daarmee zowel operationele als commerciële voordelen. Hiermee komt Trancon tegemoet aan de wens vanuit de markt om het applicatielandschap simpeler te maken en het aantal leveranciers te beperken. 

De juistheid van artikelinformatie wordt gegarandeerd dankzij de koppeling met de GS1 data pool (GDSN). Dit zorgt voor volledige registratie van stamdata, onder andere benodigd voor aansluiting op het LIR. Artikelen vanuit bruikleen worden, indien nodig, direct aangemaakt in het systeem inclusief ontbrekende stamdata. Het proces binnen de bruikleenmodule is zo ingericht dat een sluitende registratie van- en naar leveranciers is gewaarborgd. 

De oplossing is per direct beschikbaar voor ziekenhuizen die werken met AFAS en Boxwise. De hele logistieke keten komt hiermee onder één dak, gekoppeld aan de kenmerkende dienstverlening van Trancon. 

Trancon bedient als gecertificeerd partner van AFAS software meer dan 40 ziekenhuizen in Nederland en op de Nederlandse Antillen. Hiermee zijn AFAS en Trancon marktleider op het gebied van ERP en WMS software voor ziekenhuizen.

Meer weten over Boxwise Medische Logistiek?